Ons proces

Van de olijfboom tot in de fles

Handgeplukte olijven, met zorg geperst tot de heerlijkste Marokkaanse olijfolie. Ontdek hier het productieproces.

Stap 1: Oogsten

Vanaf oktober beginnen we met het oogsten van de olijven. Dit doen we traditiegetrouw met de hand, om de olijven en onze bomen te beschermen.

Stap 2: Wassen en sorteren

De olijven worden gesorteerd op grootte en rijpheid. Ze worden gewassen in water en diezelfde dag in linnen zakken naar de olijfpers gebracht.

Stap 3: Malen

Op rustige wijze worden de olijven tot moes gemalen. Zo blijft de temperatuur laag en wordt het sap uit de pit en het vruchtvlees van elkaar gescheiden.

Stap 4: Centrifugatie

Door te centrifugeren worden het sap en de olie van elkaar verdeeld en onzuiverheden verwijderd.

Stap 5: Filtratie

Om zeker te zijn van de hoogste kwaliteit wordt de olijfolie voorgefilterd. De temperatuur blijft laag om de vitamines te behouden.

Stap 6: Bottelen

Onze ondoorzichtige fles beschermt de olie tegen licht en wordt bewaard op een koele plaats. Zo garanderen we olijfolie van topkwaliteit.

Olyfia olijfolie

Onze producten

100% puur & natuurlijk

Proef de schoonheid van pure Marokkaanse olijfolie. Natuurlijk, fairtrade en koud geperst.